POSITIEF NIEUWS! 🙂
We hebben goed nieuws te vermelden en dat betreft een gratis verzekering indien een toerist Covid 19 oploopt in ANDALUSIË. Uiteraard hopen wij dat niemand deze verzekering nodig gaat hebben!
Deze verzekering geldt voor iedere reiziger die, onverhoopt, Corona oploopt in Andalusië ongeacht het vervoermiddel waarmee zij in Andalusië aankomen en ongeacht de leeftijd.
 
Deze verzekering is gesloten bij de Franse firma Europ Assistance S.A. en houdt in dat men is gedekt voor 4.000 euro voor medische, chirurgische, farmaceutische kosten in verband met Covid en met een eigen risico van 100 euro.
Als het verblijf vanwege quarantaine moet worden verlengd dekt de verzekering kosten tot 5.000 euro tot een maximum van 15 dagen zowel voor geinfecteerde als het reisgezelschap. Daarbij kunnen nog de repatriëringskosten bij opgeteld worden wanneer dit om gezondheidsredenen of vanwege overlijden noodzakelijk is.
Mochten toeristen verplicht worden in quarantaine te gaan nadat ze in contact zijn geweest met een met Covid-19 besmet persoon dan is via de verzekering ook de accommodatie en kosten van levensonderhoud vergoed.
 
Deze verzekering geldt alleen voor reizigers uit alle delen van de wereld die uitsluitend naar Andalusië komen.
Aangezien deze dekking meestal niet meeloopt in verzekeringen vanuit Nederland is dit heel goed nieuws voor alle lopers, wel een hele geruststelling maar laten we hopen dat het niet nodig moet zijn.