De 9e editie van de Marbella 4 Daagse is weer afgesloten.  Voor het M4DW team was het een hele uitdaging het nieuwe plein Plaza del Mar, qua logistiek, indeling, voorzieningen etc maar wat is het een succes geworden! 

Vanaf het plein genoot je van een prachtig uitzicht over de boulevard en de zee, gezellig ingericht met bankjes en schaduwplekken, gemakkelijk parkeren en als bonus hebben we de hele week genoten van stralend zonnig weer, op een enkel buitje na.

Meer dan 2000 internationale deelnemers met 18 verschillende nationaliteiten hebben ingeschreven voor 1, 2, 3 of 4 dagen wandelen en konden kiezen uit routes van 10, 20 of 30 kilometer. Ook konden ze de afstand per dag wijzigen en van deze mogelijkheid is veel gebruikt gemaakt, waardoor deelnemers die bijvoorbeeld een lichte blessure hadden toch alle 4 dagen konden meelopen of de minder getrainde wandelaar de kans had om te genieten van de mooie omgeving van Marbella.  De nieuwe toegevoegde routes van 10 kilometer werd zelfs door 23% van alle deelnemers gekozen.

Op donderdag 17 oktober gingen de eerste wandelaars van start, traditiegetrouw is dit de rustigste dag en de route voert hen door groene wijken en langs de luxe jachten die in de haven van Puerto Banús liggen en de 30 kilometer route liep naar San Pedro. De daaropvolgende dagen zagen de wandelaars verschillende delen van Marbella: Altos de Marbella, Nagüeles, Lago de Tortugas, Sierra Blanca en delen van het strand. 

Alle routes waren dit jaar aangepast en geoptimaliseerd door ons route team dat tijdens het evenement al vanaf 4 uur in de ochtend bezig was met de bewegwijzering en andere logistieke zaken.

Fundacíon Cudeca en Cruz Roja waren geselecteerd als goede doelen. Zowel tijdens het online inschrijven als op het plein hebben zij vele donaties ontvangen waarvoor iedereen bedankt wordt namens deze prachtige stichtingen.

Muzikaal kozen we voor een andere set-up, de Swing Dixieland Band uit Nederland was voor de derde keer aanwezig en heeft ons iedere dag vermaakt op het plein. ‘s Ochtends vroeg kwam de band Mitá Mitá voor de warming-up in samenwerking met onze personal trainster.

Vanaf het middaguur werd de muziek verzorgd door het DJ team van MOOOV events in samenwerking met een keur aan artiesten; Gypsy Bros – Campell Bass – Ollie Hughes – Manuela Nelom en Ivanildo Kembell en op zaterdagmiddag een optreden van Ger Vos uit Nederland gesponsord door Intergreen, Interchem en Tieleman keukens.  Het plein was iedere dag een feestzaal waarbij onder het genot van een drankje volop gezongen en gedanst werd. Als je liever rustig wilde ontspannen kon je je terugtrekken in de gezellige loungehoek bij cateraar Goyo.

Onze medische mensen waren erg druk om vele wandelaars gratis te voorzien van advies, medische hulp en diverse massages.  

We waren vereerd dat een groep van het Korps Mariniers ons evenement had uitgekozen om 2 dagen mee te marcheren, indrukwekkend die getrainde vrouwen en mannen in uniform.  

 

Korps Mariniers


Op zondag werden op de Vía Gladiola in Marbella gladiolen – symbool voor victorie – uitgedeeld. Op het plein kregen de 4 dagen wandelaars een mooie M4DW medaille uitgereikt. 

We willen graag van de gelegenheid gebruik maken om onze dank uit te spreken aan al onze deelnemers, sponsors, partners, media partners, adverteerders,  verschillende departementen van de gemeente Marbella, medische diensten, technici, artiesten, Korps Mariniers, goede doelen en meewerkende horeca maar vooral ook aan ons fantastische team van 60 vrijwilligers, zonder deze mensen zou het onmogelijk zijn geweest om een schitterende 9e editie van de Marbella 4 Daagse te realiseren.

Volgend jaar zal de Marbella 4 Daagse plaatsvinden op 8 – 9  – 10 – 11 oktober 2020. Dit wordt de 10e editie van M4DW, waar we hopen 2500 deelnemers te mogen begroeten en er samen een geweldig jubileumfeest van te maken! Inschrijven kan vanaf 1 januari 2020.

Binnenkort worden nog foto’s en wat data en cijfers op deze website. 

Walk on!