“Keep Calm and Walk M4DW”…

LAATSTE NIEUWS – GOED NIEUWS

Andalucia heeft sinds donderdag 16 september de code nivel 1 gekregen hetgeen inhoudt dat Andalucia nu groen is.

Dit heeft de consequentie dat we nu veel vrijer mogen zijn en ook dat we ons evenement echt kunnen houden. Natuurlijk moet in acht genomen worden dat we altijd een mondkapje bij ons hebben , voor alle binnenruimtes is dat verplicht en dat we afstand moeten houden maar verder is alles vrij.

Ook mogen we weer voor de volle 100% buiten zitten en aan de bar een drankje bestellen , maar weer met afstand. Er mogen ook maximaal 10 personen aan een tafel zitten.
Maar het belangrijkste is dat we ook mogen dansen, zij het met mondkapje voor en dat is goed voor de geweldige artiesten die we hebben.

We hebben een afspraak kunnen maken met de garage onder het start/finish terrein, daar kunt u met aantoning dat u deelnemer bent ( dus met de keycord of deelnamebewijs ) parkeren gedurende de vier dagen voor totaal € 30,00, geldt ook voor de vrijwilligers.

Dus al met al kijken we uit naar een geweldige 4-Daagse met de IVV/IML cup, IML leden en een 10-jarig bestaan.

Enkele tips:

  • Voor diegenen die uit het buitenland komen is een zogenaamd StpH formulier nodig met QR code. De DCC pas of negatieve PCR test voldoet niet maar wordt verwerkt in de Spaanse StpH QR code.
  •  
  • U kunt dit formulier verkrijgen door te gaan naar SPANISH TRAVEL HEALTH op Google
  •  
  • Zorg altijd een mondkapje bij de hand te houden, in uw tas of broekzak want overal waar u naar binnen gaat is dat verplicht.
  •  
  • Wij zijn toch ook verplicht een protocol te volgen dus volg alle aanwijzingen die u tegenkomt.

 

Voor een mooie na-promotie vragen wij de deelnemers met een Iphone 11 of 12 om korte video´s te maken en deze in te sturen naar: socialmedia@marbella4dayswalking.com

Wij wensen u een geweldige 10e editie van Marbella 4Days Walking toe.

 

We zijn zo blij!

We zijn enorm verheugd aan te kondigen dat het bestuur van IML Walking Association, Marbella 4Days Walking als officieel lid heeft verwelkomd en dat wij nu deel uitmaken van de IML-familie.
Aangezien we dit jaar onze 10e editie vieren (7 – 8 – 9 & 10 oktober 2021 ), hebben we dan ook dit samen te vieren.
In Marbella kun je dit jaar de IML-stempel en ook de IML & IVV-stempel verkrijgen.
Marbella heeft zichzelf nu op de kaart gezet nu als IML-evenement in Spanje en zal het IML wandelen aanzienlijk aantrekkelijker maken.

IML Walking Association

 

We hebben wederom goed nieuws!

Behalve dat we in oktober ons 10e jaar kunnen vieren met Marbella 4Days Walking hebben we nu ook van Sanidad ( Gezondheidsdienst ) gehoord en in de BOJA ( Boletin Oficial de Junta de Andalucia ) gelezen dat we een sport evenement zijn in de openlucht en derhalve het niet nodig is om een DCC ( Digitale Covid Certificaat ), Negatieve PCR test of Antigeen test te tonen en ook niet om getest te worden.

Het zal wel zo zijn dat er 1,5 mtr afstand gehouden moet worden en dat we in blokken kunnen starten. Bovendien kan er ( tot nu toe ) niet gedanst worden maar kunt je wel aan tafel zittend genieten van het entertainment en je consumptie nuttigen.

Wellicht zal er tegen oktober toch nog toestemming gegeven worden om te genieten met een dansje.

Zodra we nieuwe informatie hebben houden we je op de hoogte.

www.marbella4dayswalking.com  – op 7, 8, 9 & 10 oktober 2021.

 

Wat een goed nieuws. De zon schijnt geel over Spanje, en er kan weer gereisd worden.

Aarzelt u daarom niet en boek voor Marbella 4Days Walking want ondanks de positieve ontwikkeling zijn we toch beperkt in het aantal deelnemers, we mogen maximaal 2.000 personen ontvangen.

 

Gelukkig hebben we nog genoeg plaatsen vrij dus is er nog geen reden om het niet te doen. Ook de vliegtuigmaatschappijen zijn weer volop bezig en op onze website kunt u pakketreizen boeken bij OAD en Jago, dus of u nu individueel boekt of via een reisbureau, in Marbella wordt het weer genieten.

Wel zal ons evenement dit jaar wat regels kennen zoals het tonen van uw volledige vaccinatie pas, een negatieve PCR test die niet ouder mag zijn dan 72 uur en/of een antigeentest die niet ouder dan 48 uur mag zijn.

Ondanks de groeiende besmettingen in Nederland en Spanje verwachten wij een duidelijke verbetering tegen de tijd dat ons evenement in oktober van start gaat. Degenen die gevaccineerd zijn bedragen in beide landen nu ca. 50% en tegen september wordt ervan uitgegaan dat minstens 70% gevaccineerd zal zijn.

M4DW vindt gewoon plaats en we maken er iets moois van, want met een vaccinatiepas, negatieve PCR test of antigeentest kunt u veilig lopen en zorgen wij voor alle nodige veiligheidsmaatregelen welke vereist worden tezijnertijd door de Junta de Andalusía.

Schrijf in op www.marbella4dayswalking .com

 
Jaaaa! Groen licht gekregen van de Gemeente Marbella voor ons 10-jarig evenement a.s. in oktober.
 
Uiteraard dienen wij ons te houden aan alle regels en regelementen die zullen opgedragen worden door de Spaanse overheid. Dichter bij de datum zullen we daar meer over kunnen vertellen.
Maar, voor nu…. Wij zijn blij!
Dus een mooie gelegenheid ook om nu alvast in te schrijven.
 

Kijk en lees hier meer over de containers met resten verf die naar Libanon gestuurd zijn om bij te dragen aan de wederopbouw na de verwoestende explosie in Augustus 2020. Een fantastisch initiatief van Interchem.

Klik hier.

POSITIEF NIEUWS! 🙂
We hebben goed nieuws te vermelden en dat betreft een gratis verzekering indien een toerist Covid 19 oploopt in ANDALUSIË. Uiteraard hopen wij dat niemand deze verzekering nodig gaat hebben!
Deze verzekering geldt voor iedere reiziger die, onverhoopt, Corona oploopt in Andalusië ongeacht het vervoermiddel waarmee zij in Andalusië aankomen en ongeacht de leeftijd.
 
Deze verzekering is gesloten bij de Franse firma Europ Assistance S.A. en houdt in dat men is gedekt voor 4.000 euro voor medische, chirurgische, farmaceutische kosten in verband met Covid en met een eigen risico van 100 euro.
Als het verblijf vanwege quarantaine moet worden verlengd dekt de verzekering kosten tot 5.000 euro tot een maximum van 15 dagen zowel voor geinfecteerde als het reisgezelschap. Daarbij kunnen nog de repatriëringskosten bij opgeteld worden wanneer dit om gezondheidsredenen of vanwege overlijden noodzakelijk is.
Mochten toeristen verplicht worden in quarantaine te gaan nadat ze in contact zijn geweest met een met Covid-19 besmet persoon dan is via de verzekering ook de accommodatie en kosten van levensonderhoud vergoed.
 
Deze verzekering geldt alleen voor reizigers uit alle delen van de wereld die uitsluitend naar Andalusië komen.
Aangezien deze dekking meestal niet meeloopt in verzekeringen vanuit Nederland is dit heel goed nieuws voor alle lopers, wel een hele geruststelling maar laten we hopen dat het niet nodig moet zijn.
 

LAATSTE NIEUWS

Vandaag is er een bespreking geweest via Zoom met de Gemeente waarin we hebben besproken of we in dit Corona jaar kunnen doorgaan met ons evenement of niet.

 

Alle argumenten overwegend zijn we samen met de gemeente tot de beslissing gekomen dat we het een jaar uitstellen tot oktober 2021 – 7, 8, 9, 10 oktober 2021.

 

Het was ook voor de Gemeente duidelijk dat er teveel onzekerheden zijn. We hebben aangevoerd dat  gezondheid op de eerste plaats staat bij ons en dat bovendien er een groot aantal mensen het een risico vinden om te vliegen en/of in grote getale bijeen te zijn op een plein.

 

De organisatie heeft lang gewacht met het nemen van een besluit maar ziet geen andere mogelijkheid dan het evenement op te schuiven. 

 

De lopers die al hebben ingeschreven, tot en met vandaag, 8 juni 2020, kunnen hun deelname bewijzen gebruiken voor het event in 2021 dat gaat plaatsvinden van 7 t/m 10 october. Mocht men niet kunnen/willen dan zijn deze inschrijvingen ook geldig voor het jaar daarop in 2022. De inschrijvingen blijven dus geldig, doch zijn maar 1x te gebruiken in 2021 of 2022. Vanaf 1 juli a.s. is het niet meer mogelijk om speciale verzoeken tot teruggave te plaatsen. Alle tickets zijn automatisch doorgeschoven naar het 10e event welke plaats vindt van 7 – 10 oktober 2021.

 

Het goede nieuws is dat vanaf nu al ingeschreven kan worden voor 2021 en niet pas vanaf januari 2021 zoals gewoonlijk.

Dit ook gezien  de te verwachten grote belangstelling voor onze dan 10e editie. Het is belangrijk om te weten dat we een limiet aanhouden van maximaal 3.500 mensen. Volgend jaar vieren we met een geweldig feest als omlijsting, samen de 10e editie.

 

 

Met vriendelijke groet,

Hans Wohl – Voorzitter M4DW

Marbella 4-daagse 2020 

Goede Doelen aanwezig tijdens ons jubileum event!

Cudeca

Deze week hebben Hans & Clarie met Esther van Cudeca gesproken.

Cudeca is ook dit jaar één van de twee goede doelen. Lopers die inschrijven kunnen een donatie doen en gedurende de Marbella4dayswalking staat Cudeca in een tent op het plein.

Cudeca is een hospice met 9 kamers voor kankerpatiënten en chronisch zieken. Elke dag zijn er 1.000 mensen inclusief artsen onderweg naar zieken die thuis willen blijven. Bovendien maakt het niet uit wie of wat je bent. Het is voor iedereen gratis.

Cudeca kan blijven bestaan door o. a. donaties, opbrengsten charity shops etc. https://www.cudeca.org/

Sinds 2016 worden volgens een IVV / IML-samenwerking drie evenementen per jaar van elke vereniging, de IML en de IVV, geselecteerd voor het zogenaamde gemeenschappelijke IVV / IML Cup-Program.

Onze organisatie heeft het aanbod gekregen om  Marbella 4 Daagse als het derde IVV/IML evenement in 2021 te organiseren.

We zijn zeer vereerd door dit aanbod en hebben dit met genoegen geaccepteerd, we hopen volgend jaar van 7 tot en met 10 oktober veel internationale IVV / IML deelnemers te begroeten in Marbella.

 

 

 

 

 

 

 

 

IML-wandelaars kunnen deelnemen aan Marbella 4 Daagse 2021 – gehouden van 7 – 10 oktober 2021 – en ontvangen de IVV / IML Cup-stempel in het bijbehorende boekje en ontvangen ook een stempel in het normale IML-paspoort.

 

Deelnemers die deelnemen aan het IVV/IML Cup-Program moeten minimaal 20 km lopen (kinderen en mensen ouder dan 70 slechts 10 km) elke 4 dagen van het evenement. De stempel wordt alleen op de laatste dag van het evenement gegeven. Omdat ons evenement een evenement van 4 dagen is, moeten de deelnemers die aan het IVV / IML Cup-Program deelnemen, 4 dagen van elk 20 km lopen om de stempel te ontvangen. Dit geldt niet voor de normale IVV-stempel, die zoals gewoonlijk dagelijks kan worden uitgegeven.

 

Tijdens de inschrijving via onze website www.marbella4dayswalking.com kun je tijdens de registratie aangeven dat je IML lid bent.

 

IML Walking Association: https://www.facebook.com/imlwalkingassociation/  

Website IML

IVV Internationaler Volkssport Verband : https://www.facebook.com/groups/119171548419/

Website IVV