Voorbereiding

De routes van de vierdaagse gaan voor een deel over het strand en door de bergen. Het is dan ook verstandig om goed voorbereid van start te gaan. Als u op tijd met uw training begint kost het u minder moeite om vier dagen achter elkaar 10, 20 of 30 kilometer te wandelen. Op diverse plaatsen langs de route en op het start- en finishplein zal een ambulance staan en kunt u rekenen op medische bijstand.

Onderweg

Zorg er voor dat u voldoende water en iets te eten bij u heeft opdat uw lichaam over voldoende energie beschikt om te presteren. Langs de routes zijn cafés en restaurants waar u terecht kunt om wat te eten, te drinken of van het toilet gebruik te maken. Bovendien zorgt de organisatie voor toiletten onderweg bij de controleposten. U krijgt bij de start een flesje water of een hervulbare bidon mee.

Over het algemeen is het goed weer in oktober, maar houdt u rekening met zon én regen. U loopt niet altijd in de schaduw, een pet en zonnecrème zijn absoluut geen overbodige luxe.

Verzekering

We raden u aan uw reis- en ziektekostenverzekering na te kijken en de pasjes  hiervan mee te nemen opdat u in geval van nood altijd kunt rekenen op de juiste bijstand.